blank

Már nem kell teszt a teljesen beoltottaknak az angliai utazás előtt

blank
blank

H I R D E T É S

Mától nem kell koronavírus-tesztet elvégeztetniük azoknak az Angliába utazóknak, akik mindkét oltási dózist megkapták, és nem a brit kormány által vörös – vagyis a legmagasabb járványkockázatú – kategóriába sorolt országokból érkeznek.

Az intézkedés azok számára lépett életbe, akik az utazás időpontja előtt legalább két héttel az oltás mindkét adagját megkapták. Hétfőtől megszűnt a zöld és a sárga járványkockázati besorolás is – az utóbbiba tartozott Magyarország -, és csak a vörös kategória maradt meg.

Az Európai Unióból érkezőknek olyan vakcinával kell előzetesen beoltatniuk magukat, amelynek alkalmazását az EU gyógyszerfelügyelete engedélyezte. A minisztériumi tájékoztatás szerint október végétől a nemzetközileg elismert vakcinákkal teljesen beoltott, nem vörös kategóriás országokból érkezők számára megszűnik az érkezés utáni második napon elvégzendő PCR-teszt kötelme is, és ehelyett az olcsóbb gyorsteszt elvégzése is elégséges lesz.

Az előírások enyhítése egyelőre Angliára vonatkozik, az Egyesült Királyság többi kormányai saját hatáskörükben döntenek arról, hogy követik-e az angliai módosításokat.

Fotó: Envato

Forrás: MTI

#jarvany #korlatozas #oltas #beutazas

H I R D E T É S