blank
Mészáros Lőrinc Fotó: Bodnár Boglárka / MTI

Már nem Mészáros Lőrinc cégcsoportja a legértékesebb

blank
blank

H I R D E T É S

Hetedik alkalommal állította össze a Forbes a legértékesebb családi cégek listáját. Szinte mindegyikük eredménye nőtt, közel felüknek az ötvenszázalékos ugrás sem jelentett gondot – a rég nem látott virágzásnak köszönhetően a top 25 cég összértéke több mint ezermilliárddal nőtt egy év alatt.

Az eltérő mértékű ugrásoknak, valamint egy új érkezőnek köszönhetően soha nem látott kavarodás lett az élbolyban, két év után már nem Mészáros Lőrinc családjáé a legértékesebb cég. A külföldi jelenlét továbbra is szinte alapkövetelmény, a generációváltás problémája viszont még sokáig velünk marad: a járvány alatt nem volt olyan családi vállalkozás, ami újabb generációt vont volna be a cégvezetésbe.

A Forbes azokat a cégeket vette listára, ahol a tulajdonosi körben, illetve a vezető menedzsmenttagok között vérségi rokonság van (tehát a házastársak által tulajdonolt cégeket, ha más rokon nem tagja a menedzsmentnek, nem vették számításba). A tulajdonviszonyokat tekintve legalább ötven százaléknak kellett egy család kezében lennie.

A Top 5 legértékesebb családi cég:

1. Kafijat Zrt. / Rahimkulov testvérek – becsült érték: 366,4 milliárd forint

2. MPF Holding / Felcsuti család – becsült érték: 288,2 milliárd forint

3. Mészáros csoport / Mészáros Lőrinc és családja – becsült érték: 255,1 milliárd forint

4. Bonafarm csoport / Csányi Sándor és családja – becsült érték: 177 milliárd forint

5. Jász-Plasztik Kft. / Kasza család -becsült érték: 169,3 milliárd forint

#vallalkozas #bevetel #forbes #meszaros #csanyi

H I R D E T É S