blank

Megdrágulnak a kínai elektronikai termékek

blank
blank

H I R D E T É S

Többet fizetünk hamarosan, ha laptopunkhoz, mobilunkhoz rendelünk valamelyik webáruházban kínai alkatrészt vagy tartozékot.  Egy újabb járványgóc ütötte fel abban a régióban, ahol ezeket a termékeket gyártják a legnagyobb mennyiségben.

Mérséklődött a kínai export növekedése, miközben nagyot ugrott az import májusban.A kínai vámszolgálat friss adatai szerint a kivitel dollárban számolt értéke 27,9 százalékkal nőtt májusban éves összevetésben, az export ezzel a tizenegyedik egymást követő hónapja bővült. Tavaly májusban a kínai kivitel 3,3 százalékkal zsugorodott a koronavírus-járvány elhúzódó hatásait nyögve.

A kínai régióval foglalkozó vezető közgazdász szerint a kivitel növekedésének mérséklődése leginkább annak tudható be, hogy lassult minden, a hiánycikknek számító félvezető chipekhez kapcsolódó termék exportja irja a Portfolio.

Az ING szakértője júniusra arra számít, hogy a dél-kínai Kuangtung tartományban májusban kialakult újabb járványgóc, amely többek között kikötői munkásokat is érintett, hatással lesz a kereskedelmi és termelési adatokra. Pang szerint az elektronikai termékek árának emelkedését idézheti elő a járványhelyzet az ország legtöbb elektronikai gyárának helyet adó tartományban. Ez a kínai exportárakra, és következő lépésben az amerikai és európai importárakra is hatással lehet.

#gazdasag #jarvany #kina #export #elektronika

H I R D E T É S