blank

Megduplázzák az e-autók támogatását Ausztriában

blank
blank

H I R D E T É S

Sőt, a kormány törekvései szerint 2022-től jelentősen megkönnyítik a társasházak számára a töltőállomások kialakítását is.

Az elektromos járművek iránti igény nagy, ezért a Közlekedési Minisztérium jelentősen növeli a finanszírozásukra szánt költségvetést, a korábban tervezett 46 millió eurón felül további 55 millió eurót különít el rá az osztrák vezetés.

Még soha nem regisztráltak annyi elektromos autót Ausztriában, mint idén. Májusig az újonnan bejegyzettek 10,8 százaléka elektromos meghajtású volt, csak májusban tizenkét százalék.

Éppen ezért – és persze környezetvédelmi okokból – az országban támogatják az e-járművek vásárlását: a kormány és a gépjárműimportőrök 5000 euróval járulnak hozzá a magángépkocsik vásárlásához, amennyiben azok a listaár szerint kevesebb, mint 60 000 euróba kerülnek. Ugyanakkor a hibrid járművek csak akkor támogatottak, ha a teljes elektromos hatótávolság meghaladja az 50 kilométert. A dízelhibridek pedig nem támogathatók. Az e-motorkerékpárok esetében 1200 euró, a töltőállomásokra pedig 1800 euró támogatás jár.

Forrás: https://www.nachrichten.at/wirtschaft/foerderbudget-fuer-e-autos-wird-mehr-als-verdoppelt;art15,3414947

#fenntarthatosag #kornyezetvedelem #e-auto #ausztria

H I R D E T É S