blank

Megkezdte működését a Terrán Kft. napelemes tetőcserepet előállító gyára Pécsen

blank
blank

H I R D E T É S

A teljes egészében magyar, családi tulajdonban lévő, Magyarországon több mint 300, külföldön további mintegy 100 munkavállalót foglalkoztató társaság a pécsi gyárát a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program 326 millió forintos keretéből, önerővel és banki hitellel, összesen 725 millió forintos beruházással hozta létre.

Az új gyár kezdetben 20 embernek ad munkalehetőséget, ez a szám pedig a közeljövőben akár a háromszorosára is növekedhet a tervezett külföldi értékesítések felfutásának köszönhetően.

A cég tájékoztatása szerint a napelemes tetőcserép jelenleg nemzetközileg is egyedülálló fejlesztés, annak bevezetése óta közel 200 otthon és középület energiaellátását biztosítja ilyen rendszerű tető, ami összesen több mint 75 ezer beépített modult jelent. A tervek szerint ez a szám 2021-ben elérheti a 100 ezret, így az év végére megközelítőleg 250 épületnek lesz napelemes tetőcserepe.

A Terrán Tetőcserép Gyártó Kft idén kétszámjegyű forgalomnövekedéssel számol, a cég árbevétele ez év végére várhatóan eléri a 20 milliárd forintot.

Egyébként az Egyesült Államokban a Tesla is próbálkozik napelemes tetőcserép beépítésekkel, de tavasszal Elon Musk “bevallotta“, hogy komoly hibákat követtet el a projektnél és az üzletág továbbra sem nyereséges

Fotó: terran-generon.hu

Forrás: MTI

#terran #napelem #munkahelyteremtes

H I R D E T É S