blank

Megnyílt Spanyolország a turisták előtt

blank
blank

H I R D E T É S

Spanyolország mától fogadja azokat, akik mindkét dózist megkapták már valamely az Európai Gyógyszerügynökség által elfogadott koronavírus-vakcinából. Az országba való belépéshez oltottsági igazolás szükséges, valamint egy antigén gyorsteszt.

Spanyolország a schengeni-tagországok előtt eddig is nyitva állt, ám tavaly november 23-tól minden magas kockázatú országból – így Magyarországból is – csak PCR-teszttel tudtak belépni az országba. Ez a belépés tehát mától gyorsabb és kevésbé költséges, hiszen az antigén gyorsteszt elvégeztetése olcsóbb a PCR-teszténél.

Az AFP szerint a malagai reptér csak hétfő reggel már legalább 20 nemzetközi repülőt fogad, többek közt Berlinből, Lille-ből, Frankfurtból és Londonból. A legtöbb turista hagyományosan Nagy-Britanniából, Franciaországból és Németországból érkezik az országba. Ugyancsak a mai naptól ismét fogadnak óceánjáró hajókat a spanyol kikötők.

A spanyol egészségügyi miniszter szerint Spanyolország úton van afelé, hogy visszaszerezze globális vezetői státuszát a turizmusban. Mint fogalmazott: “Spanyolország biztonságos úticél”.

Forrás: Privatbankar

#turizmus #spanyolorszag #ujranyitas

H I R D E T É S