blank

Megosztják az enyhítések a horvát vendéglátósokat

blank
blank

H I R D E T É S

Életbe léptek az enyhítések Horvátországban. Azon vendéglátóhelyek számára, amelyek ételt szolgálnak fel, és rendelkeznek a minimális műszaki feltételekkel, engedélyezik a beltéri helyiségek használatát. A kávézók és más egységek, továbbra is csupán teraszokon és kerthelyiségekben fogadhatják a vendégeket. Ez megosztotta a vendéglátósokat.

Azok, akik teljes kapacitással dolgozhatnak, üdvözölték a válságstáb döntését, bár jelezték, szerintük kicsit elkéstek vele. A bárok és kávézók azonban “szegregációval” vádolták a testületet és elégedetlenségüknek adtak hangot – írta a Jutarnji List című horvát napilap pénteken.

Davor Bozinovic belügyminiszter, a válságstáb vezetője ígéretet tett arra, hogy június közepén, amikor lejárnak a jelenlegi intézkedések, felülbírálják döntésüket, és várhatóan engedélyezik mindenki számára a beltéri kiszolgálást.

Horvátországban a korábbi 25 fő helyett száz főig lehet nyilvános rendezvényeket és összejöveteleket tartani, zárt térben engedélyezik a sportolást, valamint a korábbi 22 óra helyett 23 óráig lehetnek nyitva az üzletek és a szolgáltatók.

A határátlépésen is könnyítenek, de csak a kiskorúak számára. A gyerekeknek – akik szüleikkel utaznak – tizenkét éves korig nincs szükségük tesztre, ez a korhatár korábban hét év volt. Nyílt térben lehetőség lesz szakkiállítások és vásárok megrendezésére, de kötelező lesz a maszk viselése.

#ujranyitas #horvatorszag #vendeglatas #turizmus
    

H I R D E T É S