blank

Mégsem Bezos lesz az első milliárdos az űrben

blank
blank

H I R D E T É S

Richard Branson  július 11-én látogat az űrbe, ezzel 9 nappal előzi meg Jeff Bezost. A Virgin Galactic alapítója egy hat fős csapat tagjaként VSS Unity nevű űrhajójának tesztrepülésén fog részt venni. A hír hatására a tegnapi kereskedésen a cég részvényei több mint 25 erősödtek.

A Virgin Galactic Jeff Bezos és Elon Musk cégeivel küzd az űrturizmus piacáért, bár a CNBC szerint ezeknek a cégeknek a  legfontosabb bevétele a műholdak pályára állításából lehet. Ezen a téren a Virgin csoportból a héten hét műholdat pályára állító Orbit vesz részt a versenyben, mely hamarosan tőzsdére mehet.

A három cég árairól annyit lehet sejteni, hogy az űrutazás fejenként  250 és 500 ezer dollárba fog kerülni és a hírek szerint a Virgin Galactic már 600 körüli potenciális utazóval számolhat, akik foglalót is fizettek már a lehetőségért, Jeff Bezos július 20-i utazására egy jegyet értékesítettek árverésen, ami viszont 28 millió dollárért kelt elírja a Világgazdaság.

Richard Branson utazása, a Virgin Galactic negyedik embereket is szállító missziója lesz, Bezos úrhajója eddig 15 repülést hajtott végre, ám a július 20-i lesz az első, amikor embereket is szállít a fedélzeten.  Elon Musk  SpaceX Dragon modulja rendszeresen szállít űrhajósokat a nemzetközi űrállomásra és szeptember közepén várható a cég első, űrturistákat szállító küldetése. Bár ez hónapokkal elmarad Bezos és Branson útjaitól, cserébe az utazók jóval magasabbra mehetnek, és néhány perc helyett teljes három napot tartózkodnak majd az űrben.

A milliárdosok kalandozásai egyébként sokakban inkább ellenérzéseket váltottak ki, így egy petíció is indult, mely szerint Jeff Bezost nem kellene visszaengedni a földre az utazást követően.

Foto: Virgin Galactic

#urturizmus #bezos #musk #branson

H I R D E T É S