Mindenkit beperel a kormányzó, aki kötelezővé teszi a maszkviselést

H I R D E T É S

Perrel fenyeget Texas kormányzója minden olyan iskolát vagy önkormányzatot, amely kötelezővé teszi a maszkviselést, rövidesen azután, hogy több iskola és önkormányzat is elrendelte azt el a járvány újabb hulláma miatt írja a Portfolió

Texasban jelentősen megugrott a fertőzöttek száma, körülbelül 10 000 embert kezelnek kórházban. Hamarosan nyitnak az iskolák, és sok egészségügyi szakember aggódik amiatt, hogy még jobban megnőnek a fertőzésszámok.

Dallas megye egyik bírója kötelező maszkviselést rendelt el az oktatási intézményekben, hogy elejét vegye a járvány újabb hullámának.

Greg Abbott kormányzó és Ken Paxton főügyész az intézkedésre válaszul azt nyilatkozták, hogy beperelnek minden olyan önkormányzatot és oktatási intézményt, ahol kötelezővé teszik a maszkhasználatot „Az előre mutató út a személyes felelősség, nem pedig az állami kötelezettség. Texas állam harcolni fog a rendelkezések ellen, hogy megvédje az emberek jogait és szabadságát” – áll a két republikánus tisztségviselő közös nyilatkozatában.

Eddig Texas legnagyobb iskolaszövetkezetete, illetve Austin és San Antonio önkormányzata jelezte, hogy ellenszegülnek a kormányzó rendeletének és kötelezővé teszik a maszkviselést az iskolai termekben.

Fotó: Envato

#jarvany #texas #maszkviseles #per

H I R D E T É S