blank
2000 Hungarian forint bills and alarm clock with pen and envelopes. Tax season concept, payment deadline for credit or loan. Financial operations using postal service. Quick money transfer

Még három hétig kérhető az szja-bevallási tervezet postázása

blank
blank

H I R D E T É S

– Az idén is kérhetik az adózók a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) személyi jövedelemadó-bevallási tervezetük postázását, az adóazonosító jelüket és a születési dátumukat tartalmazó kérelmet többféle módon is el lehet juttatni az adóhatósághoz március 16-ig – hívta fel a figyelmet a NAV.

Az adóhivatal közleményében jelezte: idén is automatikusan, külön kérés nélkül elkészítik azok szja-bevallási tervezetét, akikről munkáltatói, kifizetői adattal rendelkeznek, legyen akár munkavállaló, őstermelő, áfa fizetésére kötelezett magánszemély vagy egyéni vállalkozó.
Bárki, aki KAÜ-azonosítóval – ügyfélkapu, elektronikus személyi igazolvány, telefonos azonosítás, arcképes azonosítás – rendelkezik, márciustól megnézheti saját adóbevallási tervezetét azonosítás után az eSZJA portálon. Akinek nincs KAÜ-azonosítója, az március 16-ig kérheti a tervezet postázását SMS-ben, az eSZJA-oldalon elérhető webűrlappal, levélben, a BEVTERVK formanyomtatványon, telefonon, illetve személyesen az ügyfélszolgálatokon.
Az elkészült tervezeteket a NAV tértivevényesen, április 30-ig küldi el postán az igénylőknek. Aki lecsúszik a március 16-i határidőről, május 20-ig személyesen, a NAV ügyfélszolgálatain kérheti adóbevallási tervezetének nyomtatását.
Az szja 1+1 százalékának felajánlásáról a korábbi évekhez hasonlóan idén is lehet elektronikusan és papíron is rendelkezni egészen május 20-ig – tette hozzá közleményében a NAV.

Forrás: MTI

H I R D E T É S