Negatív teszt kell a bejutáshoz- fontos tudnivalók a Münchenbe utazó szurkolóknak

H I R D E T É S

A Magyar Labdarúgó Szövetség közzétette a legfontosabb tudnivalókat azoknak a szurkolóknak, akik Münchenbe utaznak a szerdai, Németország-Magyarország Európa-bajnoki csoportmérkőzésre.

Az mlsz.hu-n olvasható útmutatás alapján a Németországba személyautóval történő beutazás előtt nem kell regisztrálni, továbbá a beutazáskor negatív tesztet vagy védettségi igazolást bemutatni, és a beutazó mentesül a karanténkötelezettség alól is. Más szabályok vonatkoznak ugyanakkor a légi úton érkezőkre, nekik az utazás megkezdése előtt vagy be kell mutatniuk friss antigéntesztet, illetve nukleinsav kimutatásán alapuló tesztet, vagy magyar védettségi igazolványt, vagy megfelelő nyelven kiállított igazolást arról, hogy felgyógyultak a betegségből.

A mérkőzést a koronavírus járványügyi rendelkezések miatt 14 500 szurkoló jelenléte mellett tartják meg, azaz minden ötödik helyre ülhetnek le a nézők. Az arénába való belépéshez be kell mutatni az érvényes jegyet a mobilalkalmazásban, a személyazonosításra alkalmas okmányt, rendelkezni kell FFP2-es maszkkal, digitális negatív Covid-teszttel vagy Covid-19 karszalaggal. Ez utóbbit a mérkőzés előtt, időpontfoglalás mellett, a stadion “collection” pontjainál lehet felvenni.

A mérkőzést kiemelt egészségügyi óvintézkedések mellett tartják, és a nézőktől elvárják a magatartási kódex betartását. Az A4 nagyságú lapnál nagyobb táska, étel és ital a stadionba nem vihető be.

Fontos tudni, hogy a védettségi igazolvány továbbra is szükséges a visszautazáshoz, ami a hazautazó felügyelete alá tartozó 18 évet be nem töltött személyekre nem vonatkozik.

Az UEFA közben döntött : a több mint 80 ezer aláírásnál tartó petíció ellenére mégsem lesz szivárványszínű a meccs ideje alatt az aréna – a szabályok értelmében a kontinensviadalon ugyanis csak a résztvevő országok nemzeti színeivel világíthatják ki a stadionokat.

Foto: allianz-arena.com

##EB #utazas #nemetorszag #teszt

H I R D E T É S