blank

Négy civil vesztette életét a bécsi terrortámadásban

blank
blank

H I R D E T É S

Hétfőn este vélhetően terroristák kezdtek el lövöldözni Bécsben több helyszínen, belvárosi bárokban és az utcán. Négyen meghaltak, további hét ember van életveszélyes állapotban. Az elkövetők közül egyet – egy húszéves, észak-macedón származású, az „Iszlám Állam (IS)” dzsihadista szervezetet támogató férfit – a rendőrök lelőttek, az üldözés azonban még mindig tart.

A lelőtt támadó Bécsben született, szülei Észak-Macedóniából származnak. A rendőrség úgy véli, nem a 20 éves férfi tervelhette ki a merényletet. A férfit az osztrák hírszerzés is ismerte, mert egyike volt annak a 90 osztrák iszlamistának, aki Szíriába akart utazni.

A támadásban négy ember halt meg, két férfi és két nő. A bécsi támadás után hét ember kritikus, életveszélyes állapotban van. Az még mindig nem teljesen világos, hogy a meggyilkolt férfi magányos elkövető volt-e, vagy bűntársai még mindig szökésben vannak. A hatóságok azonban továbbra is azt feltételezik, hogy több merénylő is részt vett a támadásban, így fenntartották figyelmeztetésüket, hogy a város lakói maradjanak otthon és kerüljék el a belvárost.

Európai és közel-keleti politikai vezetők egységesen elítélték a terrortámadást, és szolidaritásukat fejezték ki a megtámadott Ausztria népével és kormányával.

Fotó: Michael Gruber/Getty Images

Forrás: https://www.wienerzeitung.at, MTI

H I R D E T É S