Foto: dpa / SWR | Hardy Faisst

Nem fizették ki – majdnem lerombolta, amit épített

H I R D E T É S

Összedöntötte egy ház több lakását egy építési vállalkozó a németországi Blumbergben. A 47 éves férfi azt állítja: nem kapta meg az ingatlanfejlesztőtől a pénzét. Szerinte az épület már olyan állapotban volt, hogy az új lakók akár be is költözhettek volna a luxuslakásokba.

A 30 lakásos társasház a Fekete-erdőben fekvő, Blumbergben épült fel.A fővállalkozó egy 25 tonnás markológéppel ment neki az épületnek, kitörte az ablakokat, leszakította az erkélyeket és a falakat is áttörte. Csak azért hagyta abba az épület pusztítását, mert a kotrógép hidraulikus tömlője eltört, ezután autóval elhajtott a helyszínről, de később feladta magát a rendőrségen. A rendőrség szerint a a 47 éves férfi a cselekmény elkövetésekor nem volt ittas – írja a rosenheim24.de.

A rendőrség lezárta a területet, attól tartva, hogy a gép kárt okozhatott az épület megrongált garázsában tárolt gáztartályokban. Szerencsére senki sem tartózkodott az épületben, de körülbelül 50 néző rémülten nézte az eseményeket. A statikus szerint a ház nem dől össze, de a helyreállítási munkák körülbelül félmillió euróba kerülnek, így a férfi az ötmillió euró kifizetetlen számlák mellett kénytelen lesz ezt is megfizetni..

A rombolásról készült felvételt itt nézheti meg.

#munkadij #rombolas #bunugy

H I R D E T É S