blank

Nem segélyt, munkát akarnak – Megelégelték a korlátozásokat az olaszok

blank
blank

H I R D E T É S

Az olasz vendéglátósok az utcára vonultak a legutóbbi korlátozások ellen. Nápolyban a polgármester is a kora esti zárás miatt tüntető étteremtulajdonosokkal együtt menetelt, miközben Milánóban az utcákra kitett üres asztalokkal tiltakoztak a hétfőn életbe léptetett szigorításokkal szemben.

Nápolyban a bárok, presszók és éttermek tulajdonosai azt kiabálták, nem segélyt, hanem munkát akarnak. A békés tiltakozáshoz Luigi De Magistris polgármester is csatlakozott. A milánói vendéglősök az utcára kitett üres asztalok mellett térden állva hangoztatták, hogy nem csak a járvány, hanem a kormány intézkedései is térdre kényszerítik őket. Torinóban szintén demonstrációt hirdettek meg. A taxisok járműveikkel elfoglalták a tereket hangoztatva, hogy az éttermek esti nyitvatartása nélkül ők is munka nélkül maradnak.

Hétfőn életbe lépett a vendéglátóhelyek lezárása, melyeknek este hat órakor le kell húzni a redőnyöket. Háromszázharmincezer étteremről, bárról, presszóról, fagylaltozóról van szó, többségében családi vállalkozásokról.

Keddre az edzőtermek és uszodák dolgozói hirdettek megmozdulásokat, szerdára a kereskedők. Tiltakoznak a lezárt mozik és színházak üzemeltetői is.

Több tartomány és város vezetője a szigorítások felülvizsgálását szorgalmazták a kormánytól. Milánó prefektusa szerint a gazdasági élet korlátozásaival a szervezett bűnözést és az uzsora veszélyét erősítik.

Giuseppe Conte miniszterelnök ötmilliárd eurós támogatást ígért az érintett szakmai ágazatoknak. Sajtókommentárok szerint a járványt tavasszal sikeresen kezelő Conte-kormány a betegség újabb hullámát már nem bírja hasonló eredményességgel irányítani.

Egy nap alatt valamivel több mint 17 ezer új beteget szűrtek, de majdnem negyvenezer teszttel kevesebbel a korábbi napokhoz képest. Száznegyvenegy beteg hunyt el a korábbi százhuszonnyolc után. A vírusztesztek és szűrt fertőzöttek aránya elérte a tizennégy százalékot. Gócpontnak ismét Lombardia tartomány számít, Milánó városával, miközben a tavasszal az országosan legtöbb beteget és halottat regisztráló Bergamo városában jelenleg alacsony a megbetegedések száma.

Forrás: MTI

#Olaszorszag #jarvany #demonstracio #vallalkozasok #munkanelkuliseg #ber #segely

H I R D E T É S