eat just

Nemsokára az Unióban is elérhető lesz a laboratóriumban előállított csirkehús

blank
blank

H I R D E T É S

Szingapúr az első olyan ország, amely jóváhagyta a világ első, laboratóriumban előállított csirkehús készítményét. Az előállító Eat Just vállalat meg is kezdte a termék árusítását. Az élelmiszert állati izomsejtekből, laboratóriumi körülmények között fejlesztették ki.

A laboratóriumban tenyésztett hús létrehozásának folyamata egyetlen csirkesejtből indul ki. A sejtet táplálják, és egy nagyméretű acéledényben hagyják nőni. A folyamat mintegy 14 napig tart, a végtermék pedig nyers darált hús. – írja a CNBC.

A laboratóriumi csirke jelenleg 1880 szingapúri étteremben kapható, de a cég a népszerűségének köszönhetően piaci bővülést tervez.

Az Eat Just jelenleg 2 milliárd dollár értékben keres befektetőket, hogy tovább növekedhessen. Jelenleg több országban is engedélyeztetésre várnak a termékeik. A cégvezetés reményei szerint hamarosan az USA-ban és az EU-ban is kaphatóak lesznek az alternatív húskészítményeik.

Az alternatív élelmiszer az állattenyésztésre is nagy hatással lehet. Az ágazat a világon 1,3 milliárd ember megélhetését biztosítja és körülbelül évente 50 milliárd csirkét vágnak le élelmezés céljából. A gyakran etikai és környezetvédelmi támadások kereszttüzében álló, egyes állattartási gyakorlatok, és a környezetre gyakorolt káros hatások miatt egyre nő az érdeklődés az alternatív élelmiszerek iránt.

Egyes becslések szerint az alternatív húspiac egy évtizeden belül 140 milliárd dollárt – vagyis a globális húsipar 10% -át – érheti el.

Fotó: CNBC

Forrás: CNBC

#husipar #fenntarthatosag #allatenyesztes #elelmiszeripar

H I R D E T É S