blank
Üzletasszony munkatársakkal a háttérben

Női start-upokat támogat az Unió

blank
blank

H I R D E T É S

Az Európai Bizottság útnak indította a Women TechEU nevű uniós programot, amely az új tudományos, illetve kézzelfogható innovációs eredményeken alapuló technológiával foglalkozó, nők által vezetett induló és innovatív start-upokat támogatja –  a finanszírozásra november 10-éig lehet jelentkezni.

Az uniós bizottság indoklása szerint a célzott támogatást biztosító uniós program indítására azért volt szükség, mert az innovatív start-up vállalkozásoknak csak 15 százalékát alapították kizárólag nők.

A nők által vezetett vállalkozások kevesebb kockázati tőkét vonnak be, mint a kizárólag férfiak által irányított cégek és rendszerint a bevont tőke összege is alacsonyabb. Európa-szerte a kockázati tőkének csak mintegy 5 százaléka áramlik a női és férfi vállalkozók által közösen irányított vállalkozásokhoz, és mindössze 2 százaléka a kizárólag nők által vezetett cégekhez.

A nemek között az innováció területén tapasztalható különbségeket kívánja mérsékelni a kezdeményezés.

A program a korai szakaszban biztosít 75 ezer eurós támogatást a vállalkozásoknak, amelyek coaching és mentorálási szolgáltatásokat is igénybe vehetnek. A november 10-én záruló kísérleti pályázati felhívás keretében várhatóan közel 50 ígéretes induló vállalkozás jut finanszírozáshoz.

Fotó: Envato

Forrás: MTI

#palyazat #startup #unio

H I R D E T É S