blank

Nőtt a járvány alatt a megtakarítással rendelkezők száma

blank
blank

H I R D E T É S

A Budapest Alapkezelő 2013 óta végzi évente ismétlődő trendkutatását, az újabb felmérés szerint a járvány okozta válság ellenére nőtt azoknak az aránya, akik megtakarítással rendelkeznek: míg két éve a válaszadók kétharmada, ma már közel háromnegyede rendelkezik félretett pénzzel.

A Portfolio.hu szerint a legutolsó felmérés óta 7 százalékkal csökkent azok száma, akik 100 ezer forintnál kevesebb megtakarítással rendelkeznek. 6 százalékkal többen mondtak 100 ezer és 1 millió forint közti összeget, míg 8 százalékkal többen vallották, hogy 1 millió forintnál több a megtakarításuk.

A kutatás résztvevőinek 37 százaléka mondta azt, hogy alkalmanként tesz csak félre, 34 százalékuk havi rendszerességgel, 15 százalékra mindkettő jellemző, 13 százalék pedig azt jelezte, hogy jelenleg nincs lehetősége megtakarítani. Aki legalább alkalmanként megtakarít, annak 64 százaléka félretesz, ha a havi jövedelméből összejön egy ehhez szükséges összeg, míg 45 százalék akkor is megtakarít, ha egyszerre nagyobb pénzösszeghez jut – derül ki a kutatásból.

A legtöbben továbbra is folyószámlájukon tartják a pénzüket, lekötés nélkül, és még mindig sokan választják a készpénzt is. A befektetési jellegű megtakarítással a válaszadók kétötöde rendelkezik. A megtakarítással rendelkező válaszadók háromnegyede egyetlen szolgáltatónál tartja a félretett pénzét.

Fotó: Envato

#megtakaritas #felmeres #ongondoskodas

H I R D E T É S