blank

Októberben kapják első, megemelt fizetésüket a felsőoktatási dolgozók

blank
blank

H I R D E T É S

A kormány két lépcsőben ígért fizetésemelést a felsőoktatási dolgozóknak, az első részt hamarosan meg is kapják – ezt az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára mondta ma a parlamentben egy képviselői kérdésre adott válaszában.

Schanda Tamás kijelentette: a fizetésemelés két lépcsőben történik – ez év szeptemberében és 2022. januárjában is 15-15%-os béremelést jelent és kiterjed az állami és egyházi fenntartású intézményekre is. Az első emelt bér kifizetése az október havi bérrel egyidejűleg várható.

A szakszervezetek szerint többek közt az alacsony órabérek miatt-  a legfiatalabb oktatók órabére például csak 800 forint – már régen ideje volt a béremeléseknek, ezért  két évvel ezelőtt egy teljes bértáblát is kidolgoztak a felsőoktatási oktatóknak, kutatóknak, tanároknak és az oktatást-kutatást segítő munkatársaknak. Többek között azt szeretnék elérni, hogy egy egyetemi-főiskolai oktatónak se legyen alacsonyabb az órabére 1300 forintnál; egy egyetemi tanársegéd nettó 215-261 ezer forintot vihessen haza, és hogy egy kutatóprofesszor havi nettó bére közelítse meg az 500-600 ezer forintot.

Fotó: Envato

Forrás: Eduline

#berek #beremeles #felsooktatas

H I R D E T É S