blank

Oltási kampányt rendeznek a román iskolákban és egyetemeken

blank
blank

H I R D E T É S

Romániában a tanévkezdéssel egy időben két hónapos koronavírus elleni oltási kampány is kezdődik az iskolákban és egyetemeken a diákok, szülők, pedagógusok és kisegítő személyzet számára – jelentette be az oltási kampány koordinátora.

A közoktatásban szeptember 13-ától november 15-ig szerveznek kampányt: az iskolák orvosi rendelőiben, mobil oltópontok felállításával vagy olyan közeli oltóközpontokban, ahol a 12 év feletti kiskorúaknál engedélyezett Pfizer- vagy Moderna-vakcinát használják. A felsőoktatásban október elsején kezdődik és december elsején ér véget a kampány. A kiskorúakat továbbra is a szülők  jelenlétében és írásos beleegyezésével oltják.

Romániában októbertől válik lehetővé a koronavírus elleni oltás harmadik dózisának felvétele Pfizer vagy aModerna vakcinákkal. A harmadik oltást az immunbetegségben szenvedők, szervátültetésen átesett páciensek, rákos vagy kezeletlen AIDS-es betegek az immunizációs menetrend részeként eleve megkapják, a lakosság többi része – a veszélyeztetettség függvényében – a második dózis felvétele után legkevesebb fél évvel igényelheti majd a harmadik vakcinát.

Romániában a lakosság mindössze 31 százaléka van beoltva.

Fotó: Envato

Forrás: MTI

#oltas #jarvany #kampany #romania

H I R D E T É S