blank

Oltóbusszal gyorsítják a védekezést Ausztriában

blank
blank

A mozgó oltópont Salzburgból indult és a vidéket járva a Johnson&Johnson egydózisú vakcináját kaphatják meg az oltásra várók. Az oltóbuszon bárki, mindenfajta regisztráció nélkül azonnal hozzájuthat az vakcinához.

A korábbi tesztbuszhoz hasonlóan az oltási busz is minden nap más utat tesz meg. A megállók nagy forgalmú helyeken találhatók: bevásárlóközpontokban, népszerű kirándulóhelyeken, például tavak partján, ahol sokan pihennek, sportolnak.

Napi 100 oltás beadásával számolunk, ami egy biztató kezdet, de innen van hova fejlődni, ezért azt kérjük az önkormányzatoktól, hogy népszerűsítsék ezt a lehetőséget” – nyilatkozta az Euronewsnak a Vöröskereszt egyik munkatársa.

Elsősorban a fiatalokat szeretnék rávenni az oltásra. Ausztriában 12 éves kortól a Pfizer/BionTech, 15 éves kor felett pedig bármelyik oltóanyag beadása engedélyezett.

Ausztriában a már teljes védettséget szerzett lakosság aránya 55 százalék felett van, Burgerlandban a legjobb a helyzet, és leginkább Felső-Ausztria van lemaradva az országos átlagtól.

Fotó: Wikimedia

#oltas #oltobusz #ausztria