blank

Pályázat indul a balkáni klímavédelem támogatására

blank
blank

H I R D E T É S

Ismét pályázhatnak a hazai szervezetek a magyar zöld technológia és szaktudás alkalmazására a balkáni országok klímavádelmi vállalásainak teljesítése érdekében – mondta a Nyugat-Balkáni Zöld Központ ügyvezető igazgatója egy podcast beszélgetésen

Dr. Örlős László szerint a nyugat-balkáni régió jelentős kihívásokkal és komoly fejlesztési igényekkel rendelkezik a klímaváltozás szempontjából – a levegőminőség például az egyik itt legrosszabb Európában. Ugyanakkor erősödik a megújuló energiákkal kapcsolatos tudatosság – ebben a magyar technológiának és innovációnak is helye van, mivel a földrajzi és kulturális közelség miatt, a kereskedelmi kapcsolatokon keresztül, Magyarország érdemi módon tud részt venni is a térség zöld gazdasági átállásábanírja a Portfolió.

A Zöld Központ pályázatán hazai cégek, egyetemek és alapítványok  400 millió forint vissza nem térítendő forrást nyerhetnek 60-80% közötti támogatás mellett  olyan projektekkel, amelyek segítik a balkáni országok klímavédelmi vállalásainak megvalósítását. A felhívásra augusztus 6-ig van lehetőség pályázni.

#klimavedelem #fenntarthatosag #palyazat

H I R D E T É S