blank

Piros besorolást kap tíz járás Szlovákiában

blank
blank

H I R D E T É S

Szeptember 13-tól Szlovákia nagy része a narancssárga színnel jelölt úgynevezett éberségi fázisba kerül, tíz járás pedig már piros színűvé változik. A zöld járásokban az oltottakra nem vonatkoznak szigorítások, akik viszont nincsenek beoltva és nem is teszteltetik magukat, azoknak enyhe korlátozásokkal kell számolniuk.

A narancssárga besorolású járásokban szigorúbb szabályok vonatkoznak a tömegrendezvényekre, az éttermekre, a fitnesz- és wellnessközpontokra, valamint az esküvőkre és a halotti torokra. A vendégek maximális létszáma a szervező által választott működési rendtől függ – írja az Új szó.

A piros színnel jelölt járásokban a szabályok jelentős szigorítására számíthatnak azok, akik nem kapták meg az oltást, nem estek át a fertőzésen, illetőleg nem rendelkeznek negatív teszteredménnyel. E csoportba tartozók nem fogyaszthatnak sem az éttermek belterében, sem azok teraszán. Beltéren kötelező az FFP2-es vagy KN95-ös maszk viselése, kültéren pedig amennyiben két méteren belül más is tartózkodik, a szájmaszkoké.

Fotó: Wikimedia / ŽupaBA VUCBA

#jarvany xkorlatozas #szlovakia

H I R D E T É S