blank

Pozitívan fogadta a szakma a gyermekek oltásának lehetőségét Ausztriában

blank
blank

H I R D E T É S

Az innsbrucki székhelyű osztrák Gyermekgyógyászati ​​és Serdülőkori Orvostudományi Társaság  üdvözli a koronavírus-oltás 12-15 éves gyermekek számára történő jóváhagyását az Európai Gyógyszerügynökség részéről.

Az oltás nagyrészt megvédi a gyermekeket és serdülőket a fertőzéstől, és különösen a súlyos betegségektől – hangzott el egy tévéadásban. Ausztriában körülbelül 500, 19 év alatti beteg került kórházba, közülük három – súlyos alapbetegségekkel küzdő – fiatal halt meg a fertőzés miatt.

Az ÖGKJ-nál rámutattak, hogy a jóváhagyási vizsgálatban nem voltak súlyos oltási szövődmények. Sőt, arra is, hogy nincsenek jelentések komplikációkról sem Kanadából, sem az Egyesült Államokból, ahol több mint kétmillió tizenkét és 15 év közötti gyermeket és serdülőt oltottak be.

Hangsúlyozták továbbá: annak fényében, hogy a lakosság immunizálásához feltételezhetően legalább 70 százalék szükséges, be kell vonni a gyermekeket és a fiatalokat is. A társadalom mindazonáltal egyértelműen ellenzi a kötelező oltást.

Forrás: https://tirol.orf.at/stories/3106397/

#jarvany #oltas #ausztria #egeszseg #ema

H I R D E T É S