Businesswoman with tablet with ethereum information working

Rekordmagasra tört az Ethereum kriptovaluta ára

blank
blank

H I R D E T É S

A 2015 óta létező digitális pénz árfolyama most először emelkedett 4000 dollár fölé, egy hét alatt döntötte meg korábbi – 3000 dolláros – rekordját. A mostani 4155,65-ös ár miatt az év eleje óta mért plusz 460 százalék körüli összeget jelent. A talán legnagyobb körben ismert virtuális fizetőeszköz, a Bitcoin ugyanebben az időszakban körülbelül 100 százalékos bevételnövekedést ért el.

Szakértők szerint a nevezett árak még emelkedhetnek, a tőkebeáramlás töretlen, sőt a befektetők még alulértékeltnek is tartják az Ethereumot.

A Bitcointól eltérően az Ethereumot egyébként nem pusztán fizetőeszközként tervezték. Az azonos nevű szoftverbázisa miatt az sokoldalú pénznemnek számít, például úgynevezett intelligens szerződések integrálásával a fizetési folyamatba. Ez lehetővé teszi az olyan tranzakciók automatizálását, mint az eszközátadások.

Hétfő reggel egy Bitcoin akár 59 600 dollárba is került. Április közepén a kriptopénz elérte a rekordmagasságot, közel 65 000 dollárt, ami úgy tűnik, most ismét elérhető közelségbe került. A Bitcoin piaci jelentősége továbbra is magas, de részesedése az elmúlt hetekben jelentősen csökkent.

Forrás: https://www.spiegel.de

#penzugy #kriptovaluta

H I R D E T É S