blank

Rekordot biztos nem döntünk, de így is rengeteg a magyar turista Horvátországban

blank
blank

H I R D E T É S

A tavalyi év hasonló időszakához képest kétszer több magyar turista látogatott eddig Horvátországba, akik leginkább magánszállásokon töltik el átlagosan ötéjszákás nyaralásukat.

Több mint 172 ezer magyar turista 880 ezernél is több vendégéjszakát töltött el július 23-ig Horvátországban, ami az előző év azonos időszakához képest 90 százalékos növekedés.

A szeretünkutazni.hu szerint a legtöbb vendégéjszakát a Kvarner és az Isztria térségében regisztrálták, majd Split-Dalmát és Zadar megye következik a sorrendben, települések szerint Vir, Rovinj és Crikvenica a legkedveltebb.

A magyarok 75 százaléka egyénileg utazik, a korábbiakhoz képest ebben az évben több turista választotta az utazási irodák által szervezett utakat.

Átlagosan öt éjszakára utaznunk az Adriára, a leginkább magánszállást vesznek igénybe, de növekszik a hajós turisták száma is. A rekord egyébként a járvány előtti év volt – 2019-ben 644 ezer magyar turista pihent a horvát tengerparton.

A turizmusban dolgozók mintegy 70 százalékát oltották be koronavírus ellen, de a Horvátországba érkező turisták is beoltathatják magukat a helyi lakosság számára kijelölt oltóhelyeken.

Fotó: Envato

#nyaralas #magyarturistak #horvatorszag #oltas

H I R D E T É S