blank

Rihanna a leggazdagabb énekesnő

blank
blank

H I R D E T É S

Bár 5 éve nem adott ki új lemezt, a Forbes legfrissebb pénzügyi toplistáján a női előadóművészek között az első helyre Rihanna került 1,7 milliárd dolláros vagyonával és a szórakoztatóiparban már csak Oprah Winfrey előzi meg.

Bár a barbadosi születésű Rihanna nem az egyetlen híresség, aki kamatoztatja közösségi média jelenlétét (101 millió követője van az Instagramon és 102,5 millió a Twitteren), bevonva rajongóit – ő a legsikeresebb énekes-szépségvállalkozó. A Fenty Beauty nevű márkát 2017-ben indította útjára 50-50 közötti közös tulajdonban az LVMH francia luxuscikk-konglomerátummal, élén Bernard Arnault-val.

Az online és a szintén az LVMH tulajdonában lévő Sephora üzletekben elérhető termékek azonnal sikeresek voltak. 2018-ra, az első teljes naptári évre, a márka több mint 550 millió dolláros bevételt hozott az LVMH szerint, legyőzve olyan hírességek által alapított márkákat, mint Kim Kardashian vagy Jessica Alba.

Míg a járvány idején a kozmetikai termékek értékesítése lelassult, ma már a szépségipari cégek többet érnek, mint valaha. A nagyobb szépségápolási konglomerátumok, például az Estée Lauder és a L’Oréal részvényei minden idők legmagasabb szintjét érték el, és az éves bevétel  akár hét és félszeresével kereskedtek. A fellendülésnek köszönhetően a Fenty Beauty értéke ma már  2,8 milliárd dollárt ér – véli a Forbes, és minden jel arra utal, hogy a vállalat tovább növekszik.

Fotó: facebok.com/rihanna

#szepsegipar #rihanna #vagyon #forbes

H I R D E T É S