Romániában több mint kétszáz fővel emelkedett a fertőzöttek száma

H I R D E T É S

A stratégiai kommunikációs törzs keddi jelentésében szereplő 233 új fertőzés csaknem kétszerese az utóbbi két hét átlagának.

A megyei bontásban közölt adatokból kiderül: a járvány leginkább Bukarestben és az ország legnépesebb városait magukban foglaló Kolozs, Temes, Constanta és Iasi megyében terjed.
Kedden öt halálesetet jelentettek, ami több mint kétszerese az utóbbi kéthetes átlagnak. Romániában a 34 300-at közelíti a járvány áldozatainak száma.

A fertőzések üteme július első felében kezdett ismét emelkedni. A járvány gyorsulása immár a kórházi kezelésre szorulók szintjén is megmutatkozik: számuk az utóbbi két hétben csaknem megduplázódott, keddig 441-re emelkedett. Az intenzív terápiára szoruló súlyos esetek száma a két héttel korábbi 36-ról 60-ra emelkedett.

A közegészségügyi intézet keddi jelentése szerint Romániában is gyorsuló ütemben terjed a delta vírusmutáció. Romániában eddig 2610 esetben végezték el a kórokozó pontosabb beazonosítására alkalmas szekvenciális tesztelést. Augusztus elsejéig 262 páciensnél mutatták ki a delta vírusvariánst, közülük 14-en életüket vesztették. A beazonosított esetek több mint 40 százalékát – bukaresti, moldvai, illetve havasalföldi – fertőzési gócokban találták, 18 százalékuk külföldről érkezett, 35 százalékuknál azonban nem lehetett kideríteni a fertőzés körülményeit, ezért a szakemberek azt valószínűsítik, hogy az eredetinél sokkal ragályosabb kórokozó már közösségi szinten terjed Romániában.

Fotó: Envato

Forrás: MTI

#koronavirus #jarvany #Romania #egeszsegugy

H I R D E T É S