blank

Sikerült a terv – 70 százalékos az átoltottság az Unióban

blank
blank

H I R D E T É S

Az EU ma kulcsfontosságú mérföldkőhöz ért: a felnőtt lakosság 70 %-a már az összes szükséges dózist megkapta a védettség eléréséhez – közölte az Európai Bizottság kedden. Ez azt jelenti, hogy az EU-ban összesen több mint 256 millió felnőtt kapta már meg az oltóanyag minden dózisát.

A Bizottság korábban azt a célt tűzte ki, hogy július végéig elegendő oltóanyag álljon a tagállamok rendelkezésére ahhoz, hogy teljes mértékben beoltsák az EU felnőtt lakosságának 70 százalékát, ezt sikerült a kezdeti nehézségek ellenére 7 héttel korábban megvalósítani – derül ki az Euronews által ismertetett közleményből.

Az egészségügyért és az élelmiszer-biztonságért felelős  biztos elmondta, hogy továbbra is támogatják azokat a tagállamokat, amelyek még mindig kihívásokkal néznek szembe. “Meg kell szüntetnünk a immunitási rést és be kell zárnunk a kaput az új változatok előtt, ehhez pedig a védőoltásoknak kell nyerniük a versenyt a variánsokkal szemben” – hangsúlyozta.

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ oldalán szereplő adatok szerint Bulgáriában mindössze a felnőtt lakosság egyötödét oltották be teljesen, Romániában ez az arány 31,9 százalék. Magyarország egy kicsivel van elmaradva az uniós átlagtól, a felnőtt lakosság 64,9 százaléka kapta meg az összes oltást eddig.

Fotó: Envato

#oltas #unio #europaibizottsag

H I R D E T É S