blank

Sokat spóroltak a dolgozók utazásain a német cégek

blank
blank

H I R D E T É S

Több mint tízmilliárd eurót takarítottak meg a vállalkozások Németországban tavaly azzal, hogy korlátozták dolgozóik üzleti utazását. Az IW gazdaságkutató intézet vizsgálata szerint a német cégeknél a koronavírus-járvány kezdete óta inkább online megoldásokkal építik és tartják a kapcsolatot a partnerekkel.

Az átalakulás révén egyedül 2020-ban hozzávetőleg 4 ezer milliárd forintnyi megtakarítás keletkezett a vállalkozásoknál – ismertetette a kölni intézet tanulmányát a Rheinische Post című lap. A német cégek  2019-ben 55,3 milliárd eurót költöttek üzleti utakra, ez az összeg 2020-ban 10,1 milliárd euróra csökkent.

A mintegy 45 milliárd eurós különbség azonban nem értelmezhető közvetlenül megtakarításként. Ennek oka, hogy az üzleti utak elmaradása miatt sok vállalat nem tudott új megállapodásokat kötni. bár az is igaz, hogy a vállalatok a világjárvány fenyegetésének hatása alatt több üzleti utat ítéltek feleslegesnek, mintha átlagos körülmények között dönthettek volna.

A felmérésből ugyanakkor kiderült: a járvány miatt sok vállalat többet fektetett be informatikai eszközeibe, hogy javítsa a digitális kommunikációt a működésében, így idén várhatóan 8,6 százalékkal növekednek a vállalati informatikai kiadások tavalyhoz képest.

Fotó: Envato

#jarvany #nemetorszag #takarekossag #utazas

H I R D E T É S