blank

Spórolás vagy pazarlás? Így takarékoskodik az Amazon ?

blank
blank

H I R D E T É S

Kevés a hely a világ legnagyobb web-áruházának raktáraiban – egy felvétel alapján Jeff Bezos cégének brit raktáraiból inkább elszállítják és bezúzzák a drága árukat, hogy így csináljanak helyet a többinek.

Az ITV News nemrég egy olyan videót mutatott be, amelyet az Amazon skóciai Dunfermline városában lévő raktárában készítettek. Itt rengeteg nagy értékű termék található, amelyeket a felvétel alapján kijelölnek megsemmisítésre, majd teherautókkal elszállítják őket különböző hulladéklerakókba, illetve újrahasznosító központokba – írja napidroid.hu

Egy korábbi alkalmazott a felvételen arról beszél, hogy hetente 130 000 terméket kell(ett) megsemmisíteni.  Nem is akármiket – vadonatúj iPhone-ok, MacBookok és iPadek is bezúzásra vártak.

Azóta az angliai hertfordshire-i raktárból is érkezett egy bejelentés, mely szerint ez a brutálisan pazarlás ott is zajlik. A környezetvédők felháborodás után az  Egyesült Királyságban tevékenykedő Amazon részlegvezetője azt nyilatkozta, hogy a megsemmisített tételek száma valójában “nagyon csekély volt”, sőt még egy közleményt is kiadtak, amely szerint végső megoldásként küldik el a termékeket energia visszanyerésre, és keményen dolgoznak azon, hogy nullára csökkentsék az ilyen esetek számát.

Az eladatlan készletek egyébként valós problémát jelentenek – a gyártóknak ugyanis sokkal többe kerül visszahívni az árukat, mint egyszerűen hagyni, hogy a raktárban maradjanak.

#fenntarthatosag #gazdasag #amazon #bezos

H I R D E T É S