Szárnyal a német gazdaság

H I R D E T É S

Közzétette a júliusra vonatkozó német beszerzésimenedzser-indexeket az IHS Markit, és a friss adatok mind meghaladták az elemzői várakozásokat. Az indexek alapján – a franciával szemben – a német gazdaság rendkívül jó kondícióban van.

A feldolgozóipar 65,6 ponton állt júliusban, ami magasabb, mint az előző hónapban mért 65,1 pont, és meghaladja az elemzők által várt 64,2 pontot is – lassulás helyett tehát további gyorsulást látunk a növekedésben – írja a Portfolió.

A szolgáltatószektor még nagyobb meglepetést okozott, a járvány miatti hosszú vegetálás után elemi erővel pattant fel a szektor: 62,2 ponton állt az index, bőven meghaladva a 59,1 pontos várakozásokat  és az előző havi indexet (57,5 pont). A júliusi közlés új csúcsnak számít.

A gazdaság gyors tempóban lábal ki a válságból, de a delta variáns terjedése miatt nőttek a kockázatok is. A harmadik negyedév alighanem szép teljesítményt mutat majd összességében, de a potenciálisan visszaépülő korlátozások miatt a kilátásokat sok bizonytalanság övezi.

Fotó:

#gazdasag #nemetorszag #ipar #index #feldolgozoipar #szolgaltatas

H I R D E T É S