András herceg
Fotó: Getty Images/Max Mumby/Indigo

Szexuális visszaélés vádja miatt elvesztette hercegi rangját

blank
blank

H I R D E T É S

II. Erzsébet királynő fiára polgári per vár az Egyesült Államokban szexuális visszaélés vádja miatt.

A 62 éves hercegre – II. Erzsébet királynő fiára – polgári per vár az Egyesült Államokban, miután egy 38 éves amerikai nő – Virginia Giuffre – szexuális zaklatás vádjával keresetet nyújtott be ellene, és az illetékes New York-i bíróság a héten a herceg ügyvédeinek kifogásait elvetve szabad utat adott a bírósági eljárásnak.

András herceget a továbbiakban nem illeti meg az “királyi fenség” megszólítás, és nem tarthat igényt katonai titulusaira sem.

A rendelkezési jog e titulusok, valamint a herceg által számos katonai jótékonysági szerveződés élén betöltött védnöki címek felett András édesanyjára, vagyis az uralkodóra száll vissza. II. Erzsébet királynő államfői tisztségében formailag a brit fegyveres erők főparancsnoka.

A herceg a BBC televízió 2019 novemberében sugárzott interjúműsorában kategorikusan tagadta, hogy valaha is szexuális kapcsolata lett volna Virginia Giuffre-val.

András herceg a továbbiakban magánemberként kíván védekezni az ellene felhozott vádak ellen, és továbbra sem lát el közfeladatokat.

Forrás: Euronews

Fotó: Getty Images/Max Mumby/Indigo

H I R D E T É S