blank
A barokk katedrális Piazza Armerinában Fotó: Wikimedia

Szigorítások lépnek életbe Szicíliában

blank
blank

H I R D E T É S

Ötvenöt szicíliai városban tették ismét kötelezővé a maszk viselését az utcákon a koronavírus delta variánsának terjedése és az alacsony átoltottság miatt.

A rendelkezés kedden lép életbe, és egyelőre szeptember 6-ig lesz érvényben. Többek között ismét kötelező a maszk viselése szabadtéren is, 12 éves kortól. Felfüggesztették a csoportos programokat, valamint a tömegrendezvényeket. A családi rendezvények, például esküvők esetében a résztvevők kizárólag előzetes teszteléssel lehetnek jelen.

Az intézkedés többnyire kisebb és közepes nagyságú várost érint, közöttük van a 24 ezer lakosú Noto, valamint a római kori mozaikjai miatt sűrűn látogatott Piazza Armerina is. Három önkormányzat területén a közepes fokozatú, úgynevezett narancssárga színű besorolást vezették vissza, vagyis a vendéglátás csak elvitelre dolgozhat, bezártak a múzeumok, edzőtermek, mozik.

A Siracusa-közeli, több mint 22 ezres Lentiniben az utóbbi napokban több mint kétszeresére emelkedett a napi esetszám: több tízfős családokat helyeztek karanténba, bezártak a boltok, éttermek, mivel nincsen elég egészséges ember, aki működtetné őket.

Olaszországban Szicíliában a legalacsonyabb a lakosság oltottsági aránya.Helyi orvosok korábbi magyarázata szerint a szicíliaiak “babonás előítéletek” miatt mondanak nevet a vakcinázásra.

Forrás: MTI

#jarvany #oltas #korlatozas #szicilia

H I R D E T É S