blank

Szigorított a belépési szabályokon Németország

blank
blank

H I R D E T É S

Új szabályok léptek életbe vasárnap a német határokon: negatív koronavírus-tesztet kell felmutatniuk a belépéshez azoknak, akiket még nem oltottak be teljesen vagy nincs igazolásuk arról, hogy felépültek a betegségből.

Az új szabályozás függetlenül attól, hogy milyen besorolású országból érkezik, minden 12 éven felüli  beutazóra vonatkozik. A szigorítás legfőbb indoka, hogy a külföldről hazatérő nyaralók miatt ismét emelkedhet a fertőzöttek száma az országban – tudta meg az Euronews.

Közben Dániában már nem szükséges felmutatni beoltottságot igazoló kártyát bizonyos helyszínekre belépésnél: az 500 főnél kevesebb nézőt befogadó színházakban és mozikban, múzumokban, piacokon és állatkertekben. Az olyan szabadtéri eseményeken sem kell már a kártya, ahol a nézőtéren kevesebb mint kétezer ember tud leülni.

Portugália is lazít a járvány miatt bevezetett korlátozásokon a beoltottak növekvő számával összefüggésben: az országban augusztus elsejétől feloldották az éjszakai kijárási tilalmat, illetve az éttermek nyitvatartására vonatkozó korlátozásokat.

Fotó: Wikimedia / Raimond Spekking

#jarvany #korlatozas #turizmus #nemetorszag #dania #portugalia

H I R D E T É S