Portrait of young female nurse vaccinating senior man in vaccination center or medical clinic, copy space

Szlovéniában csak oltottak dolgozhatnak az állami hivatalokban

H I R D E T É S

A negatív teszt nem lesz elég, csak oltási és gyógyulást tanúsító igazolással végezhetik a munkájukat az állami hivatalokban dolgozók Szlovéniában – jelentette be a közigazgatási miniszter pénteken Ljubljanában.


Az alkalmazottaknak szeptember végéig fel kell venniük a koronavírus elleni védőoltás első dózisát, a másodikat pedig legkésőbb november 1-jéig. A döntést ismertetve a miniszter elmondta:”A kormány nem hatóságként viselkedik, hanem felelősségteljes munkaadóként”

Az oltás alól csak azok kaphatnak felmentést, akiknek orvosi igazolásuk van arról, hogy nem vehetik fel a vakcinát. Azok, akik elutasítják az oltást, amennyiben a munkakörük megengedi, otthonról dolgozhatnak, de nem léphetnek be a hivatalokba.

Szlovéniában az elmúlt néhány napban felgyorsult az oltási kampány, miután szerdától mindenkinek rendelkeznie kell QR-kóddal ellátott Covid-igazolvánnyal az állami és a magánszektorban egyaránt.

Ez vonatkozik az ügyfelekre is, akik bármilyen szolgáltatást akarnak igénybe venni, ahhoz oltási, gyógyulást tanúsító igazolást vagy negatív tesztet kell felmutatni.

Fotó: Envato

Forrás: MTI

#oltas #jarvany #szigoritas #szlovenia

H I R D E T É S