Pályázat start up vállalkozóknak
Forrás: Envato

Akár 8 millió forintot is érhet egy jó ötlet – támogatás a vállalkozó szellemű fiataloknak

blank
blank

H I R D E T É S

Vállalkozásra buzdítja a fiatalokat a Nemzeti Tehetség Központ legújabb kezdeményezése. Megnyílt a jelentkezés a Start ösztöndíjprogramra, amely a fiatalok startup vállalkozásának létrehozását támogatja.

A program során a pénzügyi támogatás mellett intenzív képzés és mentorálás is vár a legkreatívabb ötletgazdákra – közölte a Nemzeti Tehetség Központ.

Három témakörben várják a jelentkezéseket:

  • Újrakezdés címszó alatt arra kíváncsiak a szervezők, milyen ötlet alkalmas a koronavírus utáni időszak újratervezéséhez.
  • A Generációs összefogás témakörre olyan elképzeléssel jelentkezhetnek a pályázók, amely a fiatalok és az idősebb generáció közötti párbeszéd kiépítésében segít.
  • Online vagy offline címszó alatt pedig a valódi és a virtuális tér közti határt és az azok közötti átjárást keresik.

Pályázni technológiai alapú termék- vagy szolgáltatásötlettel lehet, akár kezdetleges tervekkel is. A programba 20 pályázó kerül be, akik személyre szabott mentorálást kapnak. A kéthónapos, intenzív workshopok és mentorálás során egyebek mellett cégépítési ismeretekről, csapatépítésről, a befektetők sikeres megnyeréséről, a pénzügyi tervezésről, a sales- és marketing-folyamatokról is bővíthetik ismereteiket a résztvevők.

A programba bejutott összes innovátor bruttó 3 millió forint kezdőtőkével alapozhatja meg vállalkozási ötletét.

A kéthónapos folyamatot záró, júniusi Demo Day eseményen emellett két résztvevő elnyerheti a bruttó 5 millió forintos jutalmat is.

Az ösztöndíjprogramra április 1-jéig lehet benyújtani a pályázatokat: egy üzleti koncepcióban kidolgozott ötletet és egy kétperces videót, amelyben a jelentkezők bemutatják eddigi szakmai útjukat és további szakmai céljaikat. Indulhatnak egyénileg a vállalkozó szelleműek, de lehetőségük van bevonni társakat is.

Forrás: MTI

Fotó: Envato

H I R D E T É S