blank

Több száz millió gyermek maradt ki az oktatásból

blank
blank

Az UNICEF felmérése szerint a járvány miatti iskolabezárások következménye, hogy több mint hatszáz millió gyerek marad ki az iskolából. Afrika keleti és déli részén például az iskolaköteles gyerekek közel 40 százaléka nem jár iskolába.

A járvány előtt 37 millió gyerek maradt ki az oktatásból, de a pandémia miatt elrendelt iskolabezárások miatt ez a szám 32 millióval nőtt. Az online oktatás megoldás lehetett volna, de a szegény afrikai országokban ez a lehetőség fel sem merült – írja az Eduline

Súlyos következménye lesz, hogy csak Ugandában a 10 és 24 év közötti korosztályban több mint ötödével emelkedett a terhességek száma. James Elder szóvivő szerint a probléma olyan komoly, hogy a védőoltások hiánya miatt a szegényebb országokban az iskolák újranyitását nem szabadna a tanárok és a diákok immunizálásához kötni.

Az UNICEF előrejelzése szerint mindennek hatása évtizedeken keresztül érezhető lesz. Sőt a szervezet becslései szerint a tanulmányaikat be nem fejező diákok nemzedéke összességében tíz billió dollárral kevesebbet fog keresni élete során.

Fotó: Envato

#oktatas #jarvany #afrika #unicef