blank

Történelmi csúcson a Microsoft

blank
blank

H I R D E T É S

A világ legnagyobb szoftvervállalatának piaci tőkeértéke a New Yorkban működő elektronikus értéktőzsdén, a Nasdaq-piacon most először haladta meg a kétezer milliárd dollárt.

A technológiai óriásvállalat csütörtökön este 266,69 dolláron, 0,53 százalékos pluszban fejezte be a kereskedést, ami azt jelenti, hogy piaci tőkeértéke 2009 milliárd dollárra emelkedett.

A Microsoft közel hat év óta először csütörtökön rukkolt elő operációs rendszerének új változatával. A Windows 11 az év második felében jelenik meg. A Windows 10-es felhasználók ingyenes frissítésként érhetik majd el, az új személyi számítógépeket pedig már ősztől a 11-essel értékesítik.

A tőzsdén jegyzett amerikai vállalatok közül eddig csak az Apple információtechnológiai óriáscég büszkélkedhetett azzal, hogy piaci tőkeértéke meghaladja a kétezermilliárd dollártírja a Tőzsdefórum.

A négy legnagyobb amerikai technológiai vállalat – az Apple és a Microsoft mellett az Amazon és az Alphabet – együttesen 7689 milliárd dollárt ér, közel 1700 milliárd dollárral többet, mint tavaly augusztusban.

#gazdasag #tozsde #microsoft #windows #apple

H I R D E T É S