blank
close up legs in heels and hands holding phone of beautiful sexy rich business woman in red suit posing in white car

Tovább gazdagodnak a leggazdagabb magyarok

blank
blank

H I R D E T É S

A járvány utáni válságot nemhogy nem érezte még a magyar gazdasági elit, de elképesztő módon gazdagodik tovább – írja a Napi.hu szakértői előrejelzések alapján, hangsúlyozva, hogy a trend a következő évben sem változik.

A Blochamps Capital privátbanki tanácsadó cég becslése szerint az ügyfélkör teljes vagyona az idén már elérheti a 7300 milliárd forintot, ami csaknem 15 százalékos növekedés 2020-hoz képest. Ez az összeg mintegy 44,5 ezer privátbanki számla között oszlik majd meg, vagyis egy átlagos számlán 164 millió forint körüli értékpapír és számlapénz lehet.

Jövőre azonban a privátbanki ügyfélkör már 8 ezer milliárd forinttal fog rendelkezni a pénzügyi szolgáltatóknál, mintegy 9,5 százalékkal nőhet a vagyonuk.

A legvagyonosabb magyarok az év végén átlagosan 53 milliárd forinttal rendelkeznek majd. Jövőre az előrejelzés szerint további 15 százalékkal gyarapodhat a száz leggazdagabb magyar vagyona. Összesen 6100 milliárd forintja lesz a legelitebb rétegnek, ami 61 milliárd forintos átlagot jelent.

Legalább 10 milliárd forintos vagyonnal 2020-ban 120 fő, 300 milliárd forintosnál nagyobbal pedig 3 személy rendelkezett Magyarországon. A becslések szerint 2025-re 150 magyarnak lehet majd 10 milliárd forintosnál nagyobb megtakarítása.

Fotó : Envato

#vagyon #gazdagodas #jovedelem

H I R D E T É S