blank

Trónok harca az okosóra-piacon

blank
blank

H I R D E T É S

Új éra indul a smartwatch bizniszben? A Samsung és a Google összeállnak az Apple ellen.

Ugyan a témát csupán mellékesen említették a Google fejlesztői konferenciáján, az okosórák rajongói azonban azonnal felkapták a fejüket: a Samsung a következő okosórákat már nem a házon belüli Tizen operációs rendszerrel látja el, hanem áttér a Google Wear OS platformjára. A Galaxy Watch 4, amely a piaci spekulációk szerint a második negyedév folyamán kerülhet piacra, ezzel egy korszak végét jelenti.

A szakértők úgy látják, hogy a két vállalat a két rendszer legnagyobb erősségeit akarja összehozni, de az új, közös kialakításban a Wear OS és nem a Tizen lesz hangsúlyosabb.

A piacot továbbra is egyértelműen Apple Watch vezeti, azonban a Google már jól pozícionálta magát a Fitbit megvásárlásával – egy olyan gyártóéval, amely a Samsunghoz hasonlóan a top 5 közé tartozik a maga nemében. A Wear fejlesztéseivel az Apple versenytársai egyre jobb alternatívává válnak egy német szakértő szerint.

Forrás: https://www.tagesschau.de/wirtschaft/technologie/smartwatch-samsung-galaxy-watch-google-wear-os-apple-watch-101.html

#IT #technologia #innovacio

H I R D E T É S