blank

Újabb 50 milliárdos agrárfejlesztési pályázat

blank
blank

H I R D E T É S

Már lehet pályázni a takarmány előállítási tevékenység fejlesztésére kiírt új felhívásra – közölte Nagy István agrárminiszter.  A “Megújuló vidék, megújuló agrárium” program mind a hazai állattenyésztés hatékonyabb ellátását, mind az exportpiaci értékesítési lehetőségek kihasználását szeretné segíteni.

A felhívás a haszonállat takarmány-gyártáshoz és a kedvtelésből tartott állateledel-gyártáshoz kapcsolódó fejlesztésekhez is kínál támogatási lehetőségeket. Többek között a takarmánygyártás tevékenységhez szükséges épületek, építmények építésére, bővítésére és felújításara is lehet forrásokat igényelni. Emellett a tevékenységhez kapcsolódó új eszközök, gépek beszerzésére, illetve új technológiai rendszerek kialakítására is van lehetőség.

A vissza nem térítendő támogatás legkisebb értéke 50 millió, a maximális mértéke pedig 2 milliárd forint lehet. A közép-magyarországi régióban a pénzügyi segítség maximális mértéke az összes elszámolható költség 40 százaléka, a nem közép-magyarországi régióban az összes elszámolható költség 50 százaléka.

A versenyképes állattartás elengedhetetlen eleme az a minőségi termékeket előállító, gazdaságos takarmánygyártás, amely a termelési költségeinek 60-70 százalékáért felelős, és meghatározó szerepe van a végtermék minőségében, így piaci értékében is – hangsúlyozta az agrárminiszter. A pályázati felhívás és annak mellékletei a www.palyazat.gov.hu oldalon érhető el.

Fotó: Envato

#mezogazdasag #palyazat #takarmanygyartas

H I R D E T É S