Újabb mentőövet kap a vendéglátás?

H I R D E T É S

Az Mfor szerint ismét elérhetővé válik az ágazati bértámogatás, amellyel a Covid miatt nehéz helyzetbe került cégeket segítik a munkaerő megtartásában. A járvány miatt indított program május végén zárult, ám egy friss kormányhatározat azt sejteti, hogy hamarosan újabb keret nyílik meg a vállalkozások előtt.

A héten megjelent Magyar Közlönyben módosították a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program éves fejlesztési keretének megállapításáról szóló kormányhatározatot. Ennek részeként egy új sort emeltek be a támogatandó célok közé “Ágazati bértámogatás a COVID-19 járvány munkaerőpiaci hatásainak kezelésére” címmel.

A felhívás keretösszegét 84 milliárd forintban állapították meg, a meghirdetésének tervezett idejeként pedig 2021 augusztusát jelölték meg a kormányhatározatban. A keretösszeg megegyezik azzal az összeggel, amennyit az előző, május végén zárult ütemben fordítottak ágazati bértámogatásra.

A lap szerint a program meghirdetésének céldátuma azt sugallja, hogy a kormány újabb pénzügyi csomagot bocsát a járvány által megtépázott ágazatokban – főként a vendéglátásban – működő cégek rendelkezésére.

Az ágazati bértámogatással korábban a szolgáltatószektort célozták, ahol a vendéglátáson van a fő hangsúly. A munkabér 50 százalékát vállalta át az állam, havi bruttó 251 100 forintig. A munkaadónak ezért vállalnia kellett, hogy megadott határidőig nem szünteti meg a munkaviszonyt.

Fotó: Envato

#bertamogatas #vendeglatas #jarvany

H I R D E T É S