blank

Újabb nyolc céggel bővült a kiemelt exportőr vállalatok köre

blank
blank

H I R D E T É S

Újabb nyolc céggel, 35-re bővült a Kiemelt exportőr partnerségi programhoz csatlakozott vállalatok köre – derült ki a programhoz csatlakozó vállalatok együttműködési megállapodásának aláírása alkalmából tartott mai budapesti rendezvényen.

A program 2019-ben indult, abban a magyar tulajdonú, jelentős exporttevékenységet megvalósító vállalatokkal köt a kormány partnerségi megállapodást a szorosabb együttműködés érdekében. Ezek a cégek jó eséllyel nemzetközi multinacionális vállalatokká is fejlődhetnek – mondta.

A cégek nemzetgazdaságilag fontos ágazatokból érkeztek, mint az építőipar, élelmiszeripar, villamosipar, informatika. Ezen cégek 140 milliárdos tavalyi összesített árbevételének 35 százaléka exportból származott, több mint négyezer embernek adnak munkát, és a járvány alatt senkit sem bocsátottak el.

Elindultak a tőkekifektetési programok azon cégeknek, akik a hazai kapacitások mellett új tevékenységet akarnak külföldön indítani: a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség 2019-ben nyugat-balkáni kifektetési programot indított. Ebben 7 vállalkozás 7 projektjét 7 milliárd forinttal támogatták, amivel 15 milliárd forint értékű fejlesztés valósul meg Szerbiában.

#gazdasag #export #hepa #partnerseg

H I R D E T É S