Phuket
Phuket Thaifölld

Újra látogatható a világ egyik legismertebb turistaparadicsoma

blank
blank

H I R D E T É S

Július elsejével megnyitotta kapuit Thaiföld egyik legnevezetesebb üdülőhelye, Phuket. A szigetre érkezők a karanténkötelezettség alól is mentesülnek, emellett azonban számos járványügyi szabályt kell betartaniuk.

Thaiföld ambiciózus turisztikai újranyitási tervében a sziget lett a „kísérleti nyúl”. A terv szerint a  sziget lakosságának 70 százalékának kellene megkapnia a koronavírus elleni mindkét védőoltást, ezzel is csábítva a külföldi turistákat. A helyi hatóságok közlése szerint mindez megvalósult, jelenleg 74 százalékos az átoltottság.

A helyi média ugyanakkor megkérdőjelezi ezen adatokat, mivel az szöges ellentétben áll a thaiföldi lakosság jelenlegi 4 százalékos átoltottsági arányávaltudta meg a Világgazdaság.

Amennyiben Phuketen jól sül el a kísérlet, valószínű hogy Thaiföld más részeit is megnyitják a turisták előtt, akiknek negatív teszttel kell rendelkezniük – ők viszont Phuket területén, 14 nap elteltével pedig az ország más részeiben is szabadon mozoghatnak maszkviselés, a megfelelő távolság betartása, valamint folyamatos testhőmérséklet-ellenőrzés mellett.

Phuket 11 millió turistával a világ 15. leglátogatottabb városa volt a pandémia előtti utolsó évben, 2019-ben.

#turizmus #thaifold

H I R D E T É S