blank

Újrahasznosított műanyag palackokból építettek könyvtárat Ghánában

blank
blank

H I R D E T É S

A ghánai fővárostól mindössze néhány kilométerre lévő közösségben mintegy 45 ezer a helyi gyerekek él, az épületben a könyvtár iskolaként is működik majd.

Kokrobiteben a családok többsége halászatból él, és nem engedheti meg magának a gyerekek megfelelő taníttatását. A jövőben viszont lesz internethozzáférés a fiatalok számára, könyveket olvashatnak, valamint közös órákon is részt vehetnek.

A ghánai-benini Martial Zohoungbogbo 30 évvel ezelőtt érkezett a közösségbe és annak idején egy német építésztől tanulta meg, miként lehet műanyag palackok segítségével építkezni. A még nem teljesen kész épülethez kétféle méretű palackot használtak. A földdel megtöltött és szorosan egymáshoz kötözött nagyobb palackok képezik a „téglákat” a falakhoz, míg a kisebb palackokat rétegesen helyezték le, hogy oszlopokként működjenek. Az épülethez agyagot, cementet és egyéb anyagokat is felhasználtak – írja a transpack.hu

Az építész szerint a „palackház” nem csupán környezetbarát, hanem tartós és biztonságos is, de ami a legfontosabb, hogy szükség esetén könnyen helyreállítható és megfizethető a helyiek számára.

Fotó: ECOSTUFF ROMANIA

#fenntarthatosag #kornyezetvedelem #oktatas #afrika

H I R D E T É S