blank

USA: Egy amerikai orvos kétszáz betege csaknem 650 ezer dolláros tartozását engedte el

blank
blank

H I R D E T É S

Omar Atiq majdnem 30 évig kezelt rákos betegeket arkansasi klinikáján, amelyet tavaly zárt be. Kintlevőségeinek begyűjtésével egy adósságbehajtó céget bízott meg, de megtudta, hogy a pandémiát sok család pénzügyi helyzete megsínylette. Ezért a BBC cikke szerint karácsonykor arról értesítette őket, hogy minden fennálló adósságukat elengedte.

“Rájöttem, hogy egyszerűen nem tudnak fizetni az emberek. Így aztán a feleségemmel arra gondoltunk, hogy elengedhetnénk az összes adósságot” – mesélte az orvos az ABC tévécsatorna reggeli műsorában. “Úgy gondoltuk, hogy nincs megfelelőbb alkalom a segítésre, mint most, egy olyan járvány idején, amely megtizedelte az otthonokat, az emberek életét, vállalkozását” – mondta Dr. Atiq.

Mint elárulta, kétszáz betege összesen 650 ezer dollárral tartozott a kezelésekért. Karácsonyi üdvözletében azt írta pácienseinek, büszke rá, hogy klinikája szolgálatukra lehetett, s mivel tudja, hogy nagy terhet jelenthet az orvosi számlák rendezése, a klinika elengedi az adósságukat.

A behajtó cég elnöke Dr. Atiq-ot “nagyon gondoskodó egyénnek” nevezte. David Wroten, az Arkansas Medical Society érdekképviseleti csoportjának ügyvezető alelnöke elmondta, hogy Dr. Atiq felhívta őt, “hogy megbizonyosodjon arról, hogy nincs semmi helytelen” abban, ha elengedi az adósságot. “Ha ismerné Dr. Atiq-ot, akkor jobban megértené” – mondta Wroten hozzátéve, hogy “ő az egyik legokosabb és legkönyörületesebb orvos, akit valaha ismertem.”

A Pakisztánból származó Atiq 1991-ben alapította az Arkansasi Rákklinikát Pine Bluffban. Az orvos jelenleg az Arkansasi Orvosi Egyetem professzora Little Rockban.

Fotó: Dr. Omar Atiq/newsbreak.com

Forrás: BBC

#USA #orvos #egeszsegugy #pandemia

H I R D E T É S