blank

Utcai csatatér lett Firenzében és Bolognában az éjszaka

blank
blank

H I R D E T É S

Tüntetők és rendőrök csaptak össze az éjszaka Firenze belvárosában a koronavírus-járvány miatti korlátozások miatt, ezzel egy időben Bolognából is megmozdulásokat jelentettek. “Éhezünk” – kiabálták a tüntetők. Eddig mintegy háromszázezer ember veszítette el az állását a járvány miatt.

Az országban több mint egy hete mindennapossá váltak a demonstrációk: napközben a szakmai ágazatok vonulnak utcára békés megmozdulásokkal, esténként viszont zavargások robbannak ki. Eddig már a többi közt Nápolyban, Torinóban, Milánóban, Rómában és a szicíliai Palermóban csaptak össze tüntetők és rendőrök.

A tüntetők között fiatalok, idősek, munkahely nélkül maradtak is voltak, akik békés demonstrációra készültek, de a zavargások láttán elhagyták a menetet.

Október közepétől szigorították a korlátozásokat, hétfőtől a vendéglátóhelyeknek este hat órakor be kell zárniuk, bezárták a mozikat, színházakat, uszodákat, edzőtermeket. Kilenc tartományban éjszakai kijárási tilalom lépett életbe. A kormány márciusig befagyasztotta az elbocsátásokat, de a felmérések szerint így is mintegy háromszázezer dolgozó veszítette már el állását. 

Egy nap alatt több mint 31 ezer fertőzöttet szűrtek Olaszországban, a húszból nyolc tartományban a kórházak már nem tudnak több Covid-19 beteget fogadni.       Sajtóértesülések szerint a Conte-kormány a napi 40 ezres küszöbnél rendelhet el újabb korlátozásokat.

Forrás: MTI

#Olaszorszag #demonstracio #elbocsatasok #korlatozas #koronavirus

H I R D E T É S