blank
Egy nő és három férfi irodai munkát végez

Várost épít munkatársainak a Facebook

blank
blank

A Willow Park névre hallgató város a cég Menlo Park-i kampuszának közelében fog megépülni, és azok az alkalmazottak, akik úgy döntenek, hogy odaköltöznek, életük nagy részét itt fogják eltölteni.

Az 59 hektáros ipari területre 1729 lakóegységgel rendelkező lakóépületeket, egy 193 szobás szállodát, szupermarketet, kávézókat, éttermeket, gyógyszertárat és parkokat terveznek építeni. Az 1,25 millió négyzetméteren kialakított új irodaterület pedig lehetővé teszi, hogy a vállalat 3400 emberrel több embert foglalkoztasson a helyszínen.

Az óriáscéget stratégiai szempontok vezetnek – szeretné a dolgozóit a közelben tartani, hiszen néhány évvel ezelőtt komoly anyagi támogatással ösztönözte őket arra, hogy Menlo Park 10 mérföldes körzetében lakjanak. A Willow Park ötlete sem új keletű, hiszen először 2017-ben jelentette be a vállalat egy ekkora volumenű város építésének a terveit.

A leendő Facebook város helyszíne egy olyan terület, ahol nagyszámú spanyolajkú közösség él, és úgy tudni, hogy a lakóegységek azok számára is elérhetőek lesznek, akik nem a cégnek dolgoznak. Az 1729 lakásból 320 ún. “megfizethető” besorolású lesz, a közösségi média úgy véli, hogy a Facebook alkalmazottak várhatóan a drágább lakásokat fogják majd választani.

A Bitcoinbazis úgy tudja, hogy a Facebookhoz hasonlóan a Google is saját város megépítését tervezi, mégpedig San Jose-ban. A helyi közösségek számára azzal próbálja elfogadhatóbbá tenni a javaslatát, hogy a 4000 lakás egy részét megfizethetővé teszi – de a fő célja az, hogy egy 25 000 alkalmazottat befogadó új campust hozzon létre, üzletekkel és éttermekkel.

Fotó: Envato

#facebook #google