kiberbunozo.jpg
Kiberbunozo

Veszélyben a LinkedIn felhasználók ?

blank
blank

H I R D E T É S

700 millió LinkedIn felhasználó adatait hirdette meg eladásra június 22-én egy népszerű hackerfórum egyik felhasználója. E -mail címek, teljes nevek, telefonszámok, fizikai címek, földrajzi helymeghatározási nyilvántartások, személyes és szakmai tapasztalat, egyéb közösségi média fiókok és felhasználónevek kerültek nyilvánosságra.

A felhasználó állítása szerint a teljes adatbázis 700 millió felhasználó adatait tartalmazza. Mivel a LinkedIn-nek a honlapja szerint 756 millió taggal rendelkezik, ez azt jelentené, hogy szinte az összes regisztrált bizalmas adatai egy hackerfórumon kötöttek ki, ez pedig az egyik legnagyobb adatszivárgás lenne a közösségi média történetében.

A portál azt állítja: első elemzésük szerint az adatkészlet a LinkedIn-ről feltérképezett, valamint más forrásokból származó információkat is tartalmaz. Ez nem a LinkedIn adatainak megsértése volt, és vizsgálatuk alapján nem kerültek nyilvánosságra magánadatok.

Az adatok viszont még mindig elérhetőek, és a Bitcoinbázis szerint a  kiberbűnözők a kiszivárgott fájlokban található információkat más adatokkal együtt felhasználhatják arra, hogy teljes, részletes profilt készítsenek potenciális áldozataikról, emellett a felhasználónevekkel, e-mailekkel és személyes információkkal hozzáférhetnek más fiókokhoz is.

#LinkedIn #kiberbunozes #adathalaszat

H I R D E T É S