Autoszalon

Visszavettek a korábbi optimizmusból a német autógyártók

H I R D E T É S

Három százalékra csökkentette a korábbi nyolcról a németországi autóeladások idei növekedési előrejelzését a félvezetőhiány okozta gyártási akadályokra hivatkozva a Német Autógyártók Szövetsége.

A szerdán megrendezett nyári sajtótájékoztatójukon a VDA közleménye szerint Európa legnagyobb gazdaságában idén összesen 3,15 millió darab autót értékesítenek majd és óva intettek a belső égésű motorral hajtott autók 2035-től való betiltásától, mert az csökkentené a munkahelyek számát, rontaná az innovációt és csorbítaná a fogyasztók szabadságát. Ugyanakkor az Európai Bizottság a jövő héten tervezi benyújtani azt a törvényjavaslatot, amely 2035-re nullára csökkentené az ipar számára kiosztható ingyenes karbonkvótákat, az uniós éghajlati célok elérése érdekében -írja a Világgazdaság.

A német ipari termelés közben a várt 0,5 százalékos növekedés helyett májusban már a második egymást követő hónapban csökkent 0,3 százalékkal az előző havihoz képest. A német gazdasági minisztérium úgy látja, hogy az ipar egészében tapasztalt visszaesés oka, hogy a félvezetőhiány jelentősen visszaveti az autógyártás volumenét.

#autoipar #nemetorszag #fenntarthatosag

H I R D E T É S